NOR / ENG / DK / SE

Informasjonskapsler på denne siden

Viiral samler inn informasjon om hvordan viiral.no blir brukt. Dette gjør vi for å vite hvordan vi bør prioritere innholdet på siden slik at du raskt og enkelt finner den informasjonen du er på jakt etter.

Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. 

Informasjonen som samles inn av Google Analytics lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Difi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren. 


Informasjonskapsler

Navn: l_ga
Utløpstid: 2 år 
Brukes for å skille mellom unike, anonyme brukere – og henter inn informasjon om adferd. 

Navn: _gat 10 min 
Utløpstid: Brukes for å bremse forespørselfrekvensen, og begrense innsamlingen av data på nettsteder med høy trafikk. 


Håndter informasjonskapsler i din nettleser 

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.