Logg inn

Om oss

Viiral er et forskningsbasert selskap som har kontorplass på Norsk Maritim Kompetansesenter i Ålesund, og hovedkontor i Hovdebygda. Selskapet har knyttet til seg spesialister innen ulike fag som har bidratt med forskning over mange år.

En global utfordring, med en global løsning.

Virus-ubehag i luftveiene kan skape mange problemer både personlig og samfunnsmessig. Vi reiser mer og virus forflytter seg raskere mellom land og folkeslag. Vi har verken tid eller anledning til å bli forkjølet. Viiral vil bidra til å redusere virusplager.

Forkjølelse er en av verdens mest vanlige sykdommer. Den rammer oss gjerne flere ganger i året, og fører til mange slitsomme dager. Det store spørsmålet er om vi skal være hjemme fra jobben, holde barna vekk fra skole og barnehage - eller rett og slett la våre medmennesker bli smittet om vi forsøker å opprettholde våre vanlige daglige aktiviteter.

Virus er avhengig av visse strukturelle molekyler i slimhinnene våre for å binde seg og starte forkjølelsen. Om vi kan oppnå å blokkere eller hindre virus i å binde seg ser det ut til at viruset heller ikke klarer å utøve de uheldige virkningene i kroppen vår.

Viiral ønsker å tilby markedet et enkelt og trygt produkt som benytter naturens egne molekyler i samspill for en lettere hverdag.

----

Viiral i media og forskning

Dagens Næringsliv: Seriegründer skal knekke forkjølelse med sjøpølse

----

Teamet bak Viiral™

 • Jan Remmerit

  SERIE-Grunder med oppstart av en rekke suksessbedrifter hvor bruk av marine ingredienser og andre naturlige substanser har bidratt til utvikling av Omega 3, Chitosan og andre marine produkter. Grunnlegger av Tonalin (CLA), i børsnoterte Natural ASA, solgt til Aker i 2007.

 • Martin Schalling

  Martin Schalling er professor i medisinsk genetikk ved Institutt for molekylær medisin og kirurgi og Senter for molekylærmedisin ved Karolinska Institutet og Karolinska universitetssykehus. Hovedinteresser inkluderer forståelse for mekanismene bak psykiatriske og metabolske forstyrrelser, som igjen muliggjør bedre diagnostisering, forebygging og en bedre tilrettelagt individualisert behandling.

 • Dan Edwall

  Dan Edwall har en doktorgrad i medisinsk vitenskap i celle- og molekylærbiologi fra Karolinska Institutet i Stockholm, Sverige, hvor han også utdannet seg som tannlege. Dr. Edwall utdannet seg som stipendiat ved mineralmetabolismen Enhet for Loma Linda University i California, USA, og har senere jobbet med preklinisk farmakologi i det svenske legemiddelindustrien (Pharmacia), og som forskningsdirektør for Accuro Immunology, et bioteknologisk selskap. Siden 2006 Dan har hatt forskningsdirektør stillinger ved nutraceutical selskaper Scandinavian Clinical Nutrition, Scandivir, NattoPharma og Green Leaf Medical. Dan er styreleder i Green Leaf Medisinsk direktør i konsulentselskapet Doktor Edwall AB.

 • Anne Bjørnebye Vik

  Anne Bjørnebye Vik, Msc, PhD, MBA, har mer enn 35 års erfaring med utvikling, dokumentasjon, registrering og kommersialisering av ulike helseprodukter. Etter gjennomført doktorgradsarbeid i biokjemi ved Radiumhospitalet, arbeidet hun i 16 år i Nycomed med legemidler og diagnostika. Hun har deretter arbeidet i Norges Forskningsråd, vært faglig ansvarlig for hudprodukter før hun ledet det nystartede BoviBank- Norges første bovine biobank. De siste årene har Anne vært involvert i og jobbet med regulatoriske godkjennelser – blant annet vitamin K2 -og vitenskapelig markedsføring, samt innehatt styreverv i ulike oppstartsselskaper.

 • Hogne Vik

  MD, PhD, MBA. Hogne Vik har mange års arbeidserfaring som lege, forsker, og produktutvikler. Etter avsluttet doktorgradsarbeid innenfor fagområdet medisinsk allergologi og lege-spesialistutdannelse i laboratoriemedisin ved Haukeland Universitetssykehus i Bergen, ble Hogne ansatt som medisinsk ansvarlig i Nycomed AS. Etter dette har han vært en viktig bidragsyter ved produktuvikling og kommersialisering av slike i Nycomed Amersham, Natural, Pronova BioPharma, Aker BioMarine, Eqology og NattoPharma

 • Alvin Berger

  Har mer enn 30 års forskningserfaring i ernæring og farmasøytiske fag. Han har vært ansvarlig for å lede team og identifisere forskning og utvikle, designe og lansere nye produkter. Dr. Berger har en MS grad i fiskeernæring og akvakultur fra Universitetet i Washington, Ph. D-grad fra University of California Davis i lipid og nutritional biokjemi, ved Georgetown University / Lombardi Cancer Center i lipid signal molekylærbiologi. Som senior prosjektleder på Nestle Research Center i Lausanne Sveits, ledet Dr. Berger utviklingen av neutraceutical ingredienser for oral og lokal applikasjon.

 • Mitchell Jones

  Partner ved Casimir / Jones S.C Har stor og bred erfaring fra utvikling av patenter og beskyttelse av disse. Transaksjoner knyttet til verdens største legemiddelfirma MERCK med verdi på over 3 BNOK.

 • Frode Fagermo

  Over 10 års erfaring fra SpareBank SMN innen Private Equity, Aktiv forvaltning, porteføljeforvaltning, rådgivning og salg. Bred ledererfaring innen flere organisasjoner og fagfelt. Akademisk og økonomisk utdannelse

 • Bent Andreassen

  Satt som Daglig leder i Metazoan Life Science som utviklet næringstilskudd til hest basert på marine ingredienser. Bent tok økonomisk utdannelse og jobbet 6 år i Gjensidige Forsikring. Han ble ansatt i legemiddelfirma Pfizer. Han har så over 15 års erfaring fra farmasøytisk industri med lansering av flere ulike preparat innen ulike terapeutiske områder.